Road 2 Istanbul

 

Maandenlang hebben we getraind, medewerkers van AZ Monica samen met ex-borstkankerpatiënten. Ons ultieme doel: op 5 april 2020 samen met Turkse lotgenoten 10km lopen in Istanbul. Sinds september 2019 trainden we elke zaterdagmorgen in groep samen en minstens 1 keer per week in duo. We organiseerden een eetfestijn, tombola, snoep- en mutsenverkoop, stoofvlees-aan-huis actie, sponsorzoektocht, ... zodat we voldoende financiële middelen hadden voor ons project. Mooie vriendschappen werden intussen gesmeed en plannen om na 'Istanbul' verder samen te lopen groeiden. Helaas heeft het coronavirus er anders over beslist. Daarom liepen we zondag 5 april 2020 - elk voor zich - 10km. Wij waren er klaar voor en zullen er blijven voor gaan. Uitstel is geen afstel. Na deze coronatijd steken we de koppen bij elkaar en maken we nieuwe plannen!

Bekijk hier enkele sfeerfoto's van de voorbije maanden. 

 

Graag stellen we ons project even voor …

12 (ex) borstkankerpatiënten van de Borstkliniek AZ Monica en de Borstkliniek UZA trainen samen met een medewerker van AZ Monica en UZA voor het ultieme doel: 10 km! De loop vindt plaats op 5 april 2020 in Istanbul en wordt ondersteund door de Turkse lotgenotenbeweging Senaturk.

 

Zes maanden lang trainen (ex)borstkankerpatiënten samen met een buddy-medewerker van AZ Monica op een medisch verantwoorde manier voor deze 10 km! Met het specifieke fit@move programma van de revalidatieafdeling in AZ Monica wordt getraind op maat, maar ook in groep. Samen met de expertise en begeleiding van onze diëtisten, psychologen, kinesisten en specialisten halen we ongetwijfeld de finish. Samen trekken we alle registers open om deze ziekte op een sportieve manier onder de aandacht te brengen.

 

Bekijk hier de presentatie over ons project.


Meer info?

borstkliniek@azmonica.be

T 03 320 53 21

 

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 8/04/2020