Week van de valpreventie - 2016

 

1 op 3 senioren valt minstens één keer per jaar. Een valpartij is geassocieerd met een 6 keer hogere kans op een ziekenhuisopname. De Week van de Valpreventie wijst erop hoe belangrijk het is om de oorzaken en risico's van een val bespreekbaar te maken. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert AZ Monica een interactieve namiddag voor senioren die in het ziekenhuis verblijven met een quiz, oefensessie ‘vallen en opstaan’ en dansdemonstratie.

Tijdens de Week van de Valpreventie slaan ergotherapeuten, kinesisten, sociale medewerkers en de interne liaison geriatrie van AZ Monica de handen in elkaar. Alle senioren die op dit moment in het ziekenhuis verblijven worden uitgenodigd voor een interactieve namiddag over valpreventie met een quiz, een oefensessie ‘vallen en opstaan’ en een dansinitiatie van de jongste kampioenen stijldansen van de Benelux.Informeren en sensibiliseren van patiënten over de risico’s van vallen en het voorkomen ervan, gebeurt elke dag in het geriatrisch dagziekenhuis AZ Monica. 

Voor meer informatie, contacteer vrijblijvend onze interne liaison geriatrie Kelly Van Clapdurp via T 03 240 27 98 of via kelly.van.clapdurp@azmonica.be.

Enkele sfeerbeelden:

valpreventie4W.jpg valpreventie6W.jpg
valpreventie7W.jpg valpreventie10w.jpg
valpreventie15W.jpg valpreventie20W.jpgAuteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 25/04/2016