AZ Monica leert ouderen vallen en weer opstaan tijdens de Week van de Valpreventie

 

Tijdens de jaarlijkse Week van de Valpreventie van 22 tot 28 april 2019 organiseert AZ Monica verschillende activiteiten rond valpreventie.


Op donderdagmiddag kunnen patiënten en bezoekers in campus Deurne via een hindernissenparcours (met realitybril) kennis maken met valpreventie. Vrijdagmiddag vindt in onze campus in Antwerpen een actieve workshop plaats waar ook valtraining, ondersteuning voor een betere mobiliteit van geriatrische en revaliderende patiënten en werken aan een beter evenwicht aan bod komt. Wil je één van deze activiteiten bijwonen? Mail dan jouw naam en contactgegevens naar kelly.van.clapdurp@azmonica.be (interne liaison geriatrie). 


Met deze themaweek wil AZ Monica mensen bewust maken van situaties die een risico met zich meebrengen om te vallen én tegelijkertijd wijzen op de positieve invloed van valtraining en bewegen.


Het is belangrijk om ouderen bewust te maken van valrisico’s.  Zij vallen immers vaker en bij hen zijn de gevolgen vaak groter met verhoogd risico op botbreuken of zelfs overlijden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat valpreventie de frequentie van valincidenten significant doet dalen én leidt tot minder ernstige gevolgen wanneer men toch ten val komt.


Voor meer informatie over de week van de valpreventie kan u ook terecht op de website www.valpreventie.be.

 

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 22/04/2019