Internationale week van de borstvoeding

 

Jaarlijks organiseert WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) ‘de Internationale Week van de Borstvoeding’. Deze valt in de eerste week van augustus en handelt dit jaar rond het thema ‘vrouw en werk’. Vrouwen ondervinden vaak heel wat moeilijkheden wanneer ze gezin en werk moeten combineren. Het is van groot belang dat ze de mogelijkheid krijgen om naast hun carrière nog steeds optimaal borstvoeding te kunnen geven. De materniteit van het AZ Monica stelt dit als een  prioriteit en legt haar patiënten daarom extra in de watten.

 

Zo hangen er tijdens deze borstvoedingsweek posters op de materniteit en het onthaal. Verder vindt u eveneens in de cafetaria weetjes in verband met borstvoeding, zowel voor de moeder als voor haar kind.

 

In het kader van de nationale week van de borstvoeding organiseert de materniteit op 8 oktober een gratis mamacafé. Aanstaande mama’s en kersverse moeders* zijn welkom in het mamacafé voor een gezellige babbel met een gezond hapje en drankje. De vroedvrouwen en kinesisten van de kraamafdeling staan hier klaar voor al hun vragen.

Ook wordt er een borstvoedingsquiz georganiseerd en is er een infosessie over borstvoeding bij oudere baby’s. De kinesisten zorgen eveneens voor een leuke sessie babymassage.  

 

Voor meer informatie kan u de onderstaande uitnodiging nalezen of de materniteit raadplegen.

 

mama-cafe2015.jpg

 

*tot 6 maanden na de geboorte

 

 

 




Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 28/07/2015