Kwaliteitsindicatoren oncologie: invasieve borstkanker

 

Geleverde inspanningen komen patiënt ten goede

De huidige basisset van kwaliteitsindicatoren voor oncologie van het 'Vlaams Indicatoren Project VIP2' concentreert zich op invasieve borstkanker. De meest recente resultaten zijn gebaseerd op de meetperiode van 2009 tot 2011. Deze tonen een positieve evolutie in AZ Monica met de eerdere meetperiode 2007-2008. Dit toont aan dat de inspanningen die de voorbije jaren werden geleverd door de Borstkliniek AZ Monica worden beloond en dit kan de patiënt enkel toejuichen.

Lees hier het rapport.


AZ Monica scoort boven het nationale gemiddelde

De kwaliteitsindicator 'vijfjaarsoverleving' wordt aanzien als de belangrijkste kwaliteitsindicator voor borstkanker. Deze indicator meet de kans dat patiënten nog in leven zijn 5 jaar na het vaststellen van borstkanker, in vergelijking met de algemene bevolking, indien er alleen rekening gehouden wordt met sterfte ten gevolge van borstkanker. Uit de laatste meetperiode blijkt dat de Borstkliniek AZ Monica een vijfjaarsoverleving scoort van 92,7%. Hiermee behoort onze borstkliniek tot de 5 beste borstklinieken van België. Bij vragen kan u steeds terecht bij onze borstkliniek.

 

borstindicator_.jpg   Karakteristiek.png

 

'Dit mooie resultaat komt er dankzij de inspanningen die de Borstkliniek AZ Monica de voorbije jaren heeft geleverd. Multidisciplinair overleg, een betrokken medisch team, het uitschrijven van klinische zorgpaden, het verbeteren van technieken en investeren in hoogtechnologisch materiaal, geeft rechtstreekse winst aan de patiënt', aldus dr. Nathalie Degrieck, borstchirurg en coördinator van de Borstkliniek AZ Monica.Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 12/01/2016