Ingebruikname nieuwe cathlabzaal AZ Monica


Interventionele cardiologie is niet meer weg te denken uit de dagelijkse cardiologische praktijk. De ambitie om de dienst cardiologie van AZ Monica verder uit te bouwen tot een referentiedienst in de ruime regio heeft als gevolg dat een nieuwe hoogtechnologische cathlabzaal in gebruik werd genomen.

 

Het cathlab in AZ Monica beschikt over twee volledig uitgeruste katheterisatiezalen met de juiste technologie om naast innovatieve cardiologische interventies ook dagelijks andere procedures uit te voeren zoals coronarografieën, stents (PCI) of ballondilataties. Het aantal coronarografieën in 2015 bedroeg 1048, waarbij 307 PCI-procedures (zowel electief als in urgentie) werden uitgevoerd.  In AZ Monica zijn 10 cardiologen werkzaam waarvan 5 interventiecardiologen.


Cardiologie is een medisch technologisch gespecialiseerde afdeling in AZ Monica waar ook complexe interventionele procedures in alle veiligheid kunnen worden uitgevoerd. De B2-erkenning en de samenwerking met andere regionale ziekenhuizen maakt dat het cathlab AZ Monica uitgroeit tot het referentiecentrum voor cardiologische zorg in de oostrand van Antwerpen.

 

Meer info?  Raadpleeg hier onze deelsite cardiologie.

 

Bekijk hieronder enkele foto’s van de ingebruikname van onze nieuwe cathlabzaal

 

cathlab3.jpg cathlab 14_1.jpg
cathlab2.jpg cathlab1.jpg
cathlab4.jpg cathlab7.jpg
cathlab6.jpg cathlab_12.jpg


Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 26/02/2016