Borstkliniek AZ Monica krijgt goede punten

 

Met een vijfjaarsoverleving* van 92,7% op de Vlaamse kwaliteitsindicator voor invasieve borstkanker wordt duidelijk dat de inspanningen die de Borstkliniek AZ Monica de voorbije jaren heeft geleverd, beloond worden. Een goede score waar vooral de patiënt het meeste baat bij heeft.

 

Sinds 2010 zet de Borstkliniek AZ Monica volop in op multidisciplinaire samenwerking, niet alleen op medisch vlak maar onder meer ook op paramedisch, psychologisch en informatief gebied. Met artsen, psychologen, borstverpleegkundigen, kinesisten, sociaal assistenten, specialisten nazorg en zelfs een externe patiëntenorganisatie wordt samengezeten rond de oncologische patiënt. ‘Een betrokken medisch team, het uitschrijven van klinische zorgpaden, het verbeteren van technieken en investeren in hoogtechnologisch materiaal, geeft rechtstreekse winst aan de patiënt’, aldus dr. Nathalie Degrieck, borstchirurg en coördinator van de Borstkliniek AZ Monica.

 

De uitstekende score op de Vlaamse kwaliteitsindicatoren voor borstkanker bewijzen dit ook. Voor de kwaliteitsindicator ‘5-jaarsoverleving’* die aanzien wordt als de belangrijkste kwaliteitsindicator voor borstkanker scoort AZ Monica boven het nationaal gemiddelde. ‘Sinds 2013 is de Borstkliniek AZ Monica officieel erkend door de overheid. De goede score op de kwaliteitsindicatoren van de Vlaamse overheid bevestigen dat we goed bezig zijn en daar heeft vooral onze patiënt het meeste baat bij’, aldus dokter Degrieck.

 

U vindt hier meer informatie over de oncologische kwaliteitsindicatoren van het VIP².

De deelsite van de Borstkliniek AZ Monica kan u hier raadplegen.

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 16/01/2015