Huisartsenwachtpost naast AZ Monica spoed Deurne

 
De huisartsenkring Antwerpen Oost (Deurne en Borgerhout) zal vanaf 2 september 2016 verhuizen naar de locatie naast de spoedgevallendienst van AZ Monica campus Deurne. Tussen het ziekenhuis en de huisartsenkring worden afspraken gemaakt over de behandeling, verwijzing en terugverwijzing van patiënten. Eerste lijnshulp (huisarts) en tweede lijn (AZ Monica) werken hier structureel samen.

 

Een patiënt die vandaag de dag dringende medische zorgen nodig heeft, weet niet altijd zelf wat te doen. Gaat hij naar spoed? Belt hij het nummer 1733 (het nummer voor de wachtdienst van de huisartsen) of het noodnummer 112? En belt hij op een nacht in de week hetzelfde nummer als op zaterdag of zondag? 

 

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil 'evolueren naar een zo efficiënt mogelijk systeem voor de opvang en het verlenen van niet-planbare zorg, zowel de algemene (door de huisarts) als de gespecialiseerde niet - planbare zorg (MUG, spoedgevallendienst)'. De samenwerking tussen het ziekenhuis AZ Monica en de huisartsenkring Antwerpen Oost is hiervan een voorbeeld. 

 

Bekijk hieronder enkele foto's van de officiële opening.

 

HWP2.jpg HWP3.jpg
HWP7.jpg HWP5.jpg
HWP1.jpg HWP6.jpg


Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 1/12/2016