Erkenning voor Borstkliniek AZ Monica

 

De Borstkliniek AZ Monica kreeg de officiële erkenning als gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker. Deze erkenning bevestigt dat onze borstkliniek kwalitatief hoogstaande zorg verleent volgens objectiveerbare normen. De Borstkliniek AZ Monica is de enige borstkliniek in België die sinds 2008 nog een nieuwe erkenning binnenhaalt op basis van de strenge richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

 

AZ Monica heeft de voorbije jaren actief geïnvesteerd in haar borstkliniek als bovenbouw voor het zorgprogramma oncologie. De erkenning is niet alleen een beloning voor het uitvoeren van kwaliteitsvolle en veilige borstchirurgie maar ook voor de inspanningen die er worden geleverd om goede transmurale zorg aan te kunnen bieden.

 

Sinds de start van de Borstkliniek AZ Monica volgt een multidisciplinair team de patiënten gedurende het hele traject en staan ook psychologen en sociale dienst de patiënten bij met informatie en psychosociale ondersteuning. Het oncologisch revalidatieprogramma 'Fit@Move' is er specifiek op gericht om het verder functioneren en de kwaliteit van het leven van de herstellende patiënt te optimaliseren. Daarenboven wordt met het project 'Lotgenotencontact' enerzijds het informatie-aanbod verhoogd maar ook het contact met andere (ex)kankerpatiënten en hun familie nagestreefd.

 

Door de samenwerking tussen de verschillende disciplines (borstchirurgie, oncologie, radiotherapie, revalidatiegeneeskunde, sociale dienst, psychologische dienst, ...) krijgt de patiënt een allesomvattende zorg waarvan de verschillende aspecten op elkaar afgestemd zijn.

 

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van de Borstkliniek AZ Monica.Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 1/06/2013