Road to Rio via AZ Monica !

Van 20 juni tot en met 5 juli 2015 vindt de Hockey World League plaats op de velden van KHC Dragons in het Park van Brasschaat. 20 landenteams strijden hier voor een kwalificatieticket voor de Olympische Spelen van Rio in 2016. De medische staf van AZ Monica is verantwoordelijk voor de medische begeleiding.

 

Het toernooi, waar plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio 2016 verdiend kan worden, is het belangrijkste hockey evenement dat in België wordt georganiseerd. Aan deze grote hockey happening doen 10 landen mee zowel bij de mannen als bij de vrouwen, met teams die tot de beste van de wereld behoren. Gedurende 15 dagen worden 66 topwedstrijden gespeeld in een poulesysteem met finales in het laatste weekend. Onze Belgische Red Lions en Red Panthers willen zich er verzekeren van een kwalificatieticket voor de Olympische Spelen.

 

De medische staf van AZ Monica zal tijdens het toernooi instaan voor de orthopedische begeleiding van alle spelers en entourage. Hiervoor zal zij een permanentie ter plaatse voorzien gedurende 3 weken. Ook andere diensten zoals radiologie zijn actief betrokken bij de opvang.

 

 

De Road to Rio voor onze Belgische hockeyheren en hockeydames gaat via Antwerpen en AZ Monica !Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 15/06/2015