Samenwerking dienst oncologie tussen AZ Monica, UZA en HFR


De drie Antwerpse ziekenhuizen AZ Monica, UZA en Heilige Familie Rumst zetten hun huidige samenwerking nog meer kracht bij. In het belang van de kankerpatiënt zal de zorg in de drie ziekenhuizen op elkaar afgestemd worden, een eerste stap in de uitbouw van een geïntegreerde dienst medische oncologie.

 

Deze samenwerking wil uiteindelijk de optimale zorg aan elke oncologische patiënt aanbieden, ongeacht in welk partnerziekenhuis hij/zij wordt behandeld. Door de integratie zal elk partnerziekenhuis dezelfde kwaliteitsnormen en werkprocedures hanteren en ook de administratieve kankerregistratie zal geüniformeerd verlopen. Daarnaast zullen onco-projecten zoals revalidatie of opleiding van medewerkers gemeenschappelijk worden georganiseerd. We blijven met het voltallige team streven naar de best mogelijke behandeling en verzorging voor de patiënt persoonlijk. 

 

De visie is er één van geïntegreerde benadering van medische, paramedische, psychosociale, verpleegkundige gezondheidszorg om uiteindelijk een gecoördineerde dienstverlening te kunnen verzekeren die moet leiden tot een verbetering in gezondheidstoestand, zorgkwaliteit en kostenefficiëntie voor de individuele patiënt. In de praktijk betekent dit dat de patiënt een beroep kan doen op artsen - oncologen van de drie partnerziekenhuizen, ongeacht in welk ziekenhuis de patiënt op consultatie gaat. 

 

Contact

T 03 320 53 13

secroncologiecd@azmonica.be

 

Een overzicht van de oncologen vindt u hier.

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 1/07/2016