1000e PCI uitgevoerd in het hartcentrum AZ Monica

Sinds de B2-erkenning van het cathlab in AZ Monica (oktober 2014) is het hartcentrum Monica uitgegroeid tot een referentiedienst om trots op te zijn. Er wordt erg gewerkt aan het continu verbeteren van kwaliteit maar ook aan uitbouw van de activiteiten. Zo werd vorige week de 1000e PCI succesvol uitgevoerd.

 

PCI (percutane coronaire interventie of stentplaatsing) is een behandeling waarbij vernauwde of verstopte kransslagaders met behulp van een ballonkatheter worden verbreed en waarbij aansluitend een stent kan worden geplaatst. Dit zowel voor geplande patiënten via de raadpleging als voor patiënten met een hartinfarct via de dienst spoedgevallen of MUG.

 

Eerder dit jaar werden ook de consultatieruimten in campus Deurne op het gelijkvloers vernieuwd en uitgebreid. In campus Antwerpen werd de poliklinische activiteit eveneens uitgebouwd.

 

Het hartcentrum van AZ Monica telt intussen 16 cardiologen, elk toegespitst op een of meerdere deelgebieden van de cardiale zorg waaronder hartcatheterisaties, percutane coronaire interventies (stentplaatsing), cardiale beeldvorming, hartfalen en pacemakerimplantatie.

 

Meer informatie vindt u op onze deelsite cardiologie.Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 12/06/2017