Borstkliniek AZ Monica schittert in televisiereeks

 

Vanaf woensdag 9 april 2014 gaat op televisiezender 'Vier' de nieuwe docureeks 'Topdokters' van start. De reeks gunt de kijker een realistische blik achter de schermen bij tien Vlaamse topspecialisten. Dokter Nathalie Degrieck, borstchirurg en coördinator van de Borstkliniek AZ Monica, zal naast andere topartsen zoals de hartchirurg die koning Albert II opereerde of de specialist die minister-president Kris Peeters terug op de been hielp, te zien zijn.

 

'Het is niet mijn ambitie om topdokter genoemd te worden', aldus dr. Nathalie Degrieck. 'De artsen die aan de reeks meewerken, zijn door de programmamakers gekozen op basis van aanbevelingen door patiënten en door collega-specialisten. Dat is uiteraard een eer. Bovendien hebben de reportagemakers de borstkliniek op een niet-sensationele manier in beeld gebracht. Er werd heel wat aandacht geschonken aan onze multidisciplinaire werking, want de borstkliniek staat niet enkel voor consulteren en opereren. We hebben ook aandacht voor psychische en sociale aspecten, voor revalidatie en ga zo maar verder. Kortom, de teamwerking wordt mooi getoond', aldus dokter Degrieck.

 

De deontologie van artsen en de privacy van patiënten werd tijdens de opnames voor de volle 100% gerespecteerd. 'Alles werd grondig doorsproken met ons en met de patiënten. Op geen enkel ogenblik werd druk uitgeoefend. Mensen die niet in beeld wilden, werden niet gefilmd. Dat was zeer belangrijk voor ons', aldus dr. Nathalie Degrieck.

 

Voor meer info over de Borstkliniek AZ Monica, klik hier.

Voor meer info over het programma 'Topdokters', klik hier.

 

Lees hier het artikel uit 'Feeling' (23 mei 2014)

Lees hier het krantenartikel van Het Laatste Nieuws (9 mei 2014)

Lees hier het krantenartikel van De Standaard (8 mei 2014)

Lees hier het krantenartikel van de Artsenkrant (20 maart 2014)

Lees hier het krantenartikel van Het Nieuwsblad (20 maart 2014)

Lees hier het krantenartikel van De Standaard (19 maart 2014)

Lees hier het krantenartikel van Het Laatste Nieuws (19 maart 2014)Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 13/06/2014