Samen tegen kanker - We care

Tijdens het hemelvaartweekend (25-28 mei) vindt de 8ste editie plaats van de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. De afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie van AZ Monica (ZMACK) zal met maar liefst 3 teams deelnemen.

 

3 teams

 

Het 'Kom Op Tegen Kanker project' sluit naadloos aan bij onze mond- kaak- en aangezichtschirurgen die zich dagelijks inzetten voor patiënten met ondermeer 'hoofd-hals kanker'. Daarom wensen onze chirurgen dit project ook letterlijk te belichamen door de 1000km tegen kanker te fietsen. ZMACK (mond- kaak- en aangezichtschirurgie) zet 3 teams in in de strijd tegen kanker. Elk team dat maximum uit 8 leden bestaat zal gedurende 4 opeenvolgende dagen 250 km/dag fietsen.

 

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker door mee te helpen bij de fondsenwerving voor het inschrijvingsgeld (5000 euro per team).

Opbrengst

 

De opbrengst zal besteed worden aan onderzoek naar combinatietherapieën. Omdat het aantal kankerbehandelingen groeit, is er nood aan onderzoek naar hoe verschillende behandelingen gecombineerd kunnen worden en in welke volgorde immunotherapie, chemotherapie, doelgerichte geneesmiddelen en hormonale behandelingen het best kunnen toegepast worden. En ook de combinatie met lokale behandelingen zoals radiotherapie en heelkunde wordt bestudeerd. Het doel is steeds om de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt te verbeteren.

 

Uw steentje is dus meer dan welkom! Voor meer info: klik hier.

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 12/06/2017