Kindervriendelijk ziekenhuis

Wanneer kinderen in het ziekenhuis terechtkomen, is dit vaak geen leuke ervaring. Daarom zijn er in AZ Monica al heel wat aangepaste maatregelen om kinderen én ouders het zo aangenaam mogelijk te maken. Ouders kunnen bijvoorbeeld met hun kind mee naar het operatiekwartier of bij hun kind blijven overnachten op de afdeling pediatrie. Op onze pediatrie is er ook een speelklasje waar de speeljuf leuke spelletjes en animatie organiseert.

 

De finishing touch werd deze week uitgevoerd. Onze kinderrecovery kreeg een leuke onderzeese aankleding! Kinderen die ontwaken na een ingreep, hebben zo aandacht voor de leuke animatiefiguren en denken niet zozeer aan de minder aangename ingreep of pijn. Ook de consultatieruimten op de afdeling pediatrie kregen een kindvriendelijkere aankleding in de thema's 'lucht' en 'oerwoud'.

 

Eerder dit jaar haalde AZ Monica het internationale label als 'BFHI'-ziekenhuis (moeder- en babyvriendelijk ziekenhuis), maar het ziekenhuis profileert zich ook als kindvriendelijk ziekenhuis.

 

Bekijk hier enkele foto's!

consultatieruimtevoor.jpg 

Consultatieruimte pediatrie voor bestickering.        

consultatieruimtena.jpg

Consultatieruimte pediatrie na bestickering

 

OKlinksvoor.jpg 

Kinderrecovery voor bestickering  

OKrechtsna.jpg

Kinderrecovery na bestickering

OK5.jpg 

pediatriedeurna.jpg

 

pediatrie3.jpg

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 30/05/2018