AZ Monica klaar voor nieuwe coronagolf

In lijn met de nationale richtlijnen van de overheid, zal in AZ Monica een deel van de geplande ingrepen niet kunnen doorgaan vanaf 26 oktober 2020. Als ziekenhuis vragen we onze patiënten met klachten om hun noodzakelijke zorg niet uit te stellen zodat onherstelbare gezondheidsschade kan voorkomen worden. Het ziekenhuis blijft een veilige plaats voor medische zorg.

 

AZ Monica klaar voor nieuwe coronagolf

Op vraag van de overheid realiseert AZ Monica fase 1B van het schakelplan tegen 26 oktober 2020. Dit betekent concreet dat 7 bedden op intensieve zorgen en 28 bedden op de reguliere hospitalisatie- afdelingen worden vrijgehouden voor COVID+ patiënten. Vanaf 2 november 2020 schakelt AZ Monica over naar fase 2A, wat betekent dat 10 bedden intensieve zorgen en 60 bedden op de reguliere hospitalisatie- afdelingen beschikbaar moeten zijn voor coronapatiënten. De plannen liggen klaar, ons personeel is opgeleid en processen worden continu verfijnd op basis van de praktijkervaring. AZ Monica is klaar voor een nieuwe coronagolf.

Stel uw zorg niet uit omwille van het coronavirus.

Ondanks toename van het aantal coronabesmettingen willen we benadrukken dat bang zijn om naar het ziekenhuis te gaan en een besmetting op te lopen, onterecht is. AZ Monica is een veilige plaats voor medische zorg. De COVID-zorg wordt duidelijk gescheiden van de reguliere zorg en AZ Monica voorziet alle nodige maatregelen om patiënten veilig te behandelen. We vragen daarom aan onze patiënten met klachten om hun noodzakelijke zorg niet uit te stellen. Ambulante afspraken kunnen blijven doorgaan in het ziekenhuis en kunnen in de toekomst nog steeds ingepland worden.

 

Bedankt om er ook voor ons te zijn!

Tijdens de eerste coronagolf in maart-april was de steun die de medewerkers van AZ Monica ondervonden van buren, sympathisanten en allerhande bedrijven en organisaties hartverwarmend. We hopen ook nu op ieders steun te kunnen rekenen.Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 26/10/2020