Breast Reconstruction Aareness Day

 

BRA Day of Breast Reconstruction Awareness Day is een internationale dag, gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst.


Elke dag vernemen in ons land gemiddeld vijfentwintig vrouwen dat zij borstkanker hebben en dat hun leven bijgevolg ingrijpend zal veranderen. Vandaag de dag wordt aangenomen dat één vrouw op negen het risico loopt ooit door deze ziekte getroffen te worden. Ondanks deze vaststelling en het feit dat de genezingskansen almaar groter worden, zou naar schatting 70% van de vrouwen die in aanmerking komen voor een borstreconstructie onvoldoende ingelicht worden over  haar opties.

 

Naar aanleiding van deze vierde internationale sensibiliseringsdag op woensdag 21 oktober 2015 worden in ziekenhuizen en borstklinieken informatiesessies georganiseerd. In Antwerpen slaan verschillende plastisch chirurgen de handen in elkaar. Patiënten en geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een voordrachtenreeks over borstreconstructie.  Meer informatie volgt op de website www.antwerpbraday.be.  Het evenement vindt plaats op woensdag 21 oktober 2015 in het ALM conference center in de Filip Williotstraat 9 te Berchem.

 

In AZ Monica kan u voor vragen of meer informatie steeds terecht bij de Borstkliniek AZ Monica en plastisch chirurg dr. Steven Colpaert, mede-organisator van het evenement.

 

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 2/09/2015