Beste patiënt,
Beste bezoeker,

We geven op deze pagina de meest recente informatie en maatregelen mee om jezelf en onze patiënten maximaal te beschermen tegen een mogelijke COVID 19-besmetting.

Ik word binnenkort opgenomen in het ziekenhuis

Alle geplande, niet-dringende ingrepen worden geannuleerd vanaf vrijdagnacht 13/03/2020 24:00u. Alle betrokken patiënten worden hiervan tijdig persoonlijk op de hoogte gebracht. Belangrijk👉 wij contacteren jou als de afspraak niet kan doorgaan. Het is niet de bedoeling dat je zelf belt om te informeren of de afspraak doorgaat. We nemen deze maatregel preventief om het risico op besmetting voor onze patiënten en eigen medewerkers zo veel als mogelijk te beperken. We willen ons ziekenhuis daarnaast maximaal voorbereiden op de snelle evolutie en wijzigingen die de COVID 19-pandemie met zich meebrengt. 

Ons ziekenhuis blijft in werking: je kan nog steeds terecht op onze campussen voor dringende medische en verpleegkundige zorg.

Deze maatregel geldt al minstens tot en met 22 maart en wordt dagelijks geëvalueerd.

Ik heb een afspraak voor een consultatie

Alle niet-dringende consultaties worden geannuleerd vanaf vrijdagnacht 13/03/2020 24:00u. Alle betrokken patiënten worden hiervan tijdig persoonlijk op de hoogte gebracht. We nemen deze maatregel preventief om het risico op besmetting voor onze patiënten en eigen medewerkers zo veel als mogelijk te beperken.

Het is momenteel ook tijdelijk niet meer mogelijk om online afspraken in te boeken via onze website.

Consultaties, behandelingen en onderzoeken die dringend of noodzakelijk zijn voor het welzijn van de patiënt gaan natuurlijk wel door (chemotherapie, bloedafnames,…).

 

Ik wil op bezoek komen in het ziekenhuis. Mag dat nog?

Er is geen bezoek meer toegelaten in AZ Monica.

Uitzondering:

  • Materniteit: partner is steeds welkom
  • Pediatrie of neonatologie: één of beide ouders zijn welkom
  • Kritieke patiënten of patiënten in eindelevensfase: onmiddellijk naasten

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 14/03/2020