Vrijwilligerswerking in AZ Monica

 

Wat doen vrijwilligers in ons ziekenhuis?

Onze vrijwilligers zetten zich elke dag belangeloos in om het leven van onze patiënten prettiger te maken. Ze helpen op verschillende plaatsen. Er zijn de voor de hand liggende opdrachten: boeken rondbrengen, pastorale werking, patiëntenonthaal, patiëntenbezoek of beddenvervoer in het ziekenhuis.

Daarnaast staan we open voor de creatieve voorstellen van sommige vrijwilligers, die een taak zoeken die past bij hun specifieke opleiding en achtergrond. Zo helpt er een gepensioneerde klusjesman op de technische dienst en steekt een vrijwillige diëtiste een handje toe in de keuken.

Vrijwilligers doen nooit het werk van de beroepskracht. Zij vullen aan, maar vervangen nooit verpleging of andere professionelen op de werkvloer.

 

Lees hier enkele getuigenissen.

 

Vrijwilliger worden

Om vrijwilliger te worden heb je geen diploma's of getuigschriften nodig. De belangrijkste eigenschappen zijn: motivatie en inlevingsvermogen.

Wil je bij ons als vrijwilliger aan de slag? Neem dan contact op met Michelle Longueville via michelle.longueville@azmonica.be of 03 320 58 91 (enkel in de voormiddag).

 

Nuttige adressen voor vrijwilligers

Present vzw

Voor onze vrijwilligerswerking werken wij samen met Present vzw (het vroegere Caritas Gemeenschapsdienst). Present vzw biedt vrijwillige medewerkers een overeenkomst aan zodat u bij de uitoefening van uw taak verzekerd bent voor arbeidsongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Present vzw zorgt er tevens voor dat u administratief in orde blijft met uw pensioen, uw mutualiteit, uw werkloosheidsuitkering etc.

Voor meer informatie surft u naar www.presentweb.be

Het Rode Kruis

De bibliotheekwerking in AZ Monica wordt georganiseerd door vrijwilligers van het Rode Kruis. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met

 

Het Rode Kruis Antwerpen
Belgiëlei 34
2018 Antwerpen
03 286 93 30
secretariaat@rodekruis-antwerpen.be

 

www.rodekruis.be

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 19/04/2021