Contact Geriatrie

 

Op de afdeling geriatrie is er naast de geriaters een multidisciplinair team aan het werk van logopedisten, kinesisten etc. Op beide campussen werken de geriaters en verpleegkundigen ook nauw samen met de sociale dienst om de patiënten praktisch en emotioneel bij te staan met ontslagplanning en andere problemen.

 

Campus Antwerpen

Campus Deurne

Secretariaat: 03 240 23 82

Secretariaat dagziekenhuis: 03 240 23 82

Hoofdverpleegkundige: Maricel Vasquez Gomez

Bereikbaarheid: route 20

Secretariaat: 03 320 63 05

Secretariaat dagziekenhuis: 03 320 63 05

Hoofdverpleegkundige: Lynn Querimit 

Bereikbaarheid: route 67 


Artsen 

Een overzicht van onze artsen vindt u hier

Permanentienummer geriater (intercollegiaal overleg): 03 320 63 08

 

Dagziekenhuis geriatrie campus Antwerpen en Deurne

De geriaters werken samen met een multidisciplinair team om de patiënten een zo compleet mogelijke zorg aan te bieden. Patiënten ouder dan 75 jaar kunnen zo opnames vermijden en verkorten.

In het dagziekenhuis kunnen patiënten onder andere om het volgende terecht:

  • Ambulante behandeling met transfusie, etc.
  • Geriatrische geheugenkliniek: hier wordt nauw samengewerkt met een neuropsycholoog en de sociale dienst. Patiënten met dementie of depressie kunnen in één dag cognitief worden getest en moeten hiervoor dus niet worden opgenomen in het ziekenhuis. Vooral bij deze groep van patiënten kan een opname vaak voor te veel verwarring zorgen. Zij krijgen in het dagziekenhuis ook uitgebreide sociale begeleiding.
  • Een uitgebreid gamma aan diagnostische programma's voor geriatrische syndromen: vallen-syncope, urinaire incontinentie, inflammatoir bloedbeeld, geheugenproblematiek (TIA), polifarmaci, voedingsproblematiek, opvolging algemene achteruitgang, enz.
  • Optimale wondzorg: na ontslag uit het ziekenhuis worden de patiënten in het daghospitaal en door de thuisverpleging bijgestaan in de aanpassingen van de chronische wondzorg.

 

 Auteur: Lieve Dierickx
Laatste aanpassing: 12/01/2022