AZet u is … Ans

AZet u is … Ans

Al zo’n dikke 22 werk ik bij AZ Monica. Nog voor de fusie startte ik als kinesist in het ziekenhuis. Toen stond ik op de afdeling motorische en neurologische revalidatie. Sindsdien heb ik al heel wat ervaring opgedaan, altijd binnen mijn originele veld: acute heelkunde, orthopedie, daghospitalisaties, rugschool, hydrotherapie … En nu, na 22 jaar, gooi ik het roer volledig om. Als nieuwe paramedische zorgmanager bij AZ Monica begin ik aan een uitdagend nieuw hoofdstuk in mijn carrière.

Toeval bracht me hier

Lang geleden, voor ik hier aan m’n carrière begon, werkte ik in een kinesitherapiepraktijk, een ergonomische winkel en in een fitness. Het is toeval in het leven dat me bij AZ Monica bracht. Eén van mijn klanten in de fitness was een verpleegkundige hier in het ziekenhuis. Op een dag zei ze: “Ze zoeken nog een kinesist om bij te springen tijdens de vakantie.” Zo snel kan het soms gaan. Ik versterkte het team tijdens de zomermaanden en ik ben duidelijk blijven plakken. Als het ergens goed is, blijf je.

Ik heb altijd in een goed team gezeten, altijd de fijnste collega’s gehad. Na enkele jaren als zelfstandige hier gewerkt te hebben, werd ik bediende. Als kinesist zie je veel ziektebeelden. Vervelen doe je je niet. Het leukste was de evolutie zien. Zeker op de acute afdeling zie je op slechts 5 dagen een gigantisch verschil. Patiënten ondergaan een enorme metamorfose. Het is de afdeling waar ik het liefste werkte, ook door de afwisseling en het snelle schakelen.

De grote switch

Na 22 jaar heb ik het roer volledig omgegooid. Toen mijn direct hoofd stopte, werd een vacature uitgestuurd voor haar functie. Ik solliciteerde direct. Het was de logische volgende stap. Tot ze me vroegen om paramedisch zorgmanager te worden. Een functie waar ik zelf nog niet over had nagedacht, maar het zette me aan het denken. Na goed wikken en wegen, besloot ik de sprong te wagen. En wat een sprong!

Heel mijn carrière mocht ik werken met patiënten. Op de werkvloer vang je veel op. Je voelt wat er leeft en dat kan ik nu gebruiken in mijn nieuwe job. Met mijn functie als paramedisch zorgmanager leer ik de andere kant van het verhaal kennen. Nu begrijp ik ook waar sommige maatregelen vandaan kwamen. Het voelt alsof ik van de hoogste wipplank spring. Deze nieuwe job ligt volledig buiten mijn comfortzone. Maar ik zit vol enthousiasme om me in dit verhaal te verdiepen.

Er valt nog veel te realiseren zowel op organisatorisch vlak als op inhoudelijk vlak. De nieuwe ziekenhuisvleugels zullen daar elk op hun manier ook hun steentje aan bijdragen.

Ook de samenwerking tussen onze twee campussen kan nog meer versterkt worden. Dat komt iedereen ten goede. Het is een langetermijnvisie want zoiets maak je niet van vandaag op morgen waar.

Dokter Google heeft geen medisch diploma

Google afschuimen zoekend naar antwoorden voor je operatie of revalidatie is geen goed idee. De ene leest pure horrorverhalen en panikeert, de ander onderschat de revalidatie volledig omdat ze iets gelezen hebben. Dokter Google heeft geen medisch diploma en heeft geen kennis van je medisch dossier. Waarom zou je vertrouwen wat hij zegt? Dokter Google is echt niet zo fantastisch als iedereen denkt.