AZet u is … Elame

AZet u is … Elame

Ik word bijna 22 jaar en werk hier nu 4 maanden. Ik wou altijd in de keuken staan, want ik kook zelf heel graag. Ik heb op school een jaar grootkeuken gestudeerd. Hiervoor heb ik in een rusthuis gewerkt als kamermeisje, waar ik de kamers proper hield en het eten naar de patiënten bracht.

Veel koken doe ik hier nog niet, dat is voor de koks, maar ik vind het leuk om al een stapje dichter te komen en al in de keuken te staan. De koks beginnen vroeger dan ons en die maken echt lekker eten. Ik kan het weten, want ik eet er elke dag mee van. Zelf ben ik opgegroeid met de Balkankeuken en mijn mama heeft me van jongs af geleerd om te koken, want ze zei dan: “later als je gaat trouwen, moet je dat kunnen”. Nu woon ik al vier jaar alleen, dus ben ik heel blij dat ze mij dat geleerd heeft. Ik maak het liefst Balkangerechten. Serna is een soort bladerdeegje met feta bv. Ik vind het leuk om dat mooi te plooien en van te smullen!

Keivroeg opstaan

Hier sta ik aan de afwas en aan de band. Dan maken we de plateaus naar de verzoeken van de patiënten en die gaan de karren op om naar boven te gaan. Ik vind het superleuk om te doen. En ik heb veel betere uren dan in de horeca, waar het lange en zware dagen zijn. Ik werk meestal van 7u tot 15u30 en soms van 6u tot 14u30, dan moet ik om 4u45 opstaan, dat is wel heel vroeg. Dan zit ik op de fiets en denk ik: “iedereen slaapt gewoon”. De verbinding met het openbaar vervoer is supergoed, dat vond ik ook wel heel belangrijk. Als je hier oversteekt, heb je direct een tram.

Ik vind het jammer dat ik de patiënten hier niet zie, dat was in het rusthuis anders. Daar had ik een sterke band met de patiënten. Hier in de keuken heb ik vooral een goed contact met het team. Er werken hier mensen van alle leeftijden en de sfeer is echt top! Iedereen kan hier met elkaars grappen lachen. Je ziet meteen wanneer iemand met het verkeerde been is opgestaan en dan laten we die eventjes gerust. Er is ook een goede communicatie onder de collega’s. Ik ben ook blij dat ik het nu goed kan, ik moet geen vragen meer stellen, dat vond ik in het begin wel wat vervelend.

Vlotte start en administratie

Ik ben hier gestart met een jongen die ook nieuw was. Dat is veel leuker, want je bent niet alleen. Ze hebben mij hier supergoed opgevangen en opgeleid. Zelfs de koks helpen mij supergoed. Die rondleiding op de eerste dag vond ik echt geweldig. Stel je voor dat ik dat niet had gehad, wist ik niet eens waar de kleedkamers waren en hoe ik moest badgen.

AZ Monica is een goede werkgever. Ze waren heel correct voor het contract, onderzoeken, spuitjes… Ik was bezig met mijn nationaliteit en ik had iets van loonfiches nodig en ik had ze de volgende dag al. Het gaat hier echt supervlot. Elke dinsdag kan je met iemand van de personeelsdienst gaan praten als je vragen hebt over je loonfiche of als je iets niet begrijpt of met vragen zit over je verlof bv. Ik wilde graag de Belgische nationaliteit. Ik ben hier geboren en ik kan geen Servisch paspoort krijgen, want dat land bestaat niet meer. Ik ben blij dat het ondertussen gelukt is.

Mijn papa vraagt elke keer of ze hier nog werkmensen zoeken. “Je hebt echt een topjob.”, zegt hij dan! Hij is wel bezorgd wanneer ik zo vroeg naar het werk moet komen en dan belt hij vaak om zeker te zijn dat ik goed ben toegekomen. Das wel schattig.

Nu heb ik nog een tijdelijk contract, maar Rudi zei dat ik goed bezig ben en dat ik ongetwijfeld een vast contract ga krijgen. Dus ja, dat zie ik volledig zitten! Ik vind het hier zo leuk en ik heb veel vertrouwen in deze job.