AZet u is … Evelyne

AZet u is … Evelyne

Mijn huidige functie bij AZ Monica? Ik ben magazijnmedewerker. Concreet sta ik in voor order picking, leveringen aannemen en verwerken zodat ze op de juiste plaats terechtkomen: in het magazijn of in het ziekenhuis. Het is mijn nieuwe job binnen het ziekenhuis, 1 maart was mijn eerste werkdag binnen deze functie. Het is allemaal nog spannend en nieuw. Het is ondertussen al mijn 2e carrièreswitch bij AZ Monica.

30 jaar carrière, 2 switchen

Ik ben begonnen op 6 december 1993 op de dienst sterilisatie; het sinterklaasgeschenk. Dat was in het voormalige Apra ziekenhuis, dat later gefusioneerd is met AZ Monica. Daar heb ik 10 jaar gewerkt, vlak naast het OK (operatiekwartier). Ook daar heb ik de laatste 2 à 3 jaar een beetje stockbeheer voor mijn rekening genomen, maar dat was wel wat kleinschaliger dan nu.

In 2004 maakte ik de overstap naar onze campus in Antwerpen, daar ging ik aan de slag op de boekhouding. En daarmee was mijn eerste carrièreswitch een feit, van sterilisatie naar boekhouding … het is toch een verschil. Daar werkte ik 18 jaar en nu was het tijd voor iets anders. Vandaar de tweede carrièreswitch. Werken op de boekhoudafdeling was leuk, maar ik miste fysieke inspanning en zocht meer werkvreugde. Ik wou niet meer iedere dag achter mijn computer zitten en ik voelde de nood om terug met meerdere collega’s contact te hebben.

Via ons intranet had ik al gemerkt dat het team in het magazijn echt een leuke bende was en ik voelde iets kriebelen. Dus ik nam me voor: “als er eens een plaatsje vrijkomt, moet ik me daarvoor kandidaat stellen”, en zo geschiedde.

De puzzelstukken vallen in elkaar

Door mijn verschillende functies in het ziekenhuis worden nu veel verbanden duidelijk. Zaken die je op het moment zelf niet beseft of niet weet waarom ze op een bepaalde manier gedaan worden, lijken nu zo logisch. Je werkt op de boekhouding en vraagt je soms af waarom ‘het magazijn’ wil dat je dingen zus doet en niet zo. En door nu zelf in het magazijn te staan, is het plots zo duidelijk en denk je: “ah ja, daarom was dat zo”. Hetzelfde met mijn functie bij sterilisatie. De puzzelstukken vallen nu allemaal in elkaar en dat is heel interessant.

30 jaar carrière, 30 jaar AZ Monica

Het is al zo lang geleden en toch ben ik vandaag nog altijd dankbaar dat AZ Monica ervoor gezorgd heeft dat iedereen van het Apra ziekenhuis z’n job kon behouden na de fusie. Ik heb hier altijd graag gewerkt, in iedere functie. Anders zou ik niet zolang gebleven zijn. Na al die jaren is het ook zo heerlijk vertrouwd. Je kent zoveel mensen. Vorige week stond ik hier in het magazijn te werken met mijn collega’s en ik had zoveel werkvreugde, was zo aan het lachen. En ik bedacht me toen: “het is al lang geleden dat ik nog zo gelachen heb tijdens mijn werk”. Het magazijn voelt een beetje als thuiskomen.