AZet u is … Kim

AZet u is … Kim

Mijn weg naar AZ Monica was één met omleidingen en toevalligheden. Zowel mijn vrijwilligerswerk voor kansarme kinderen, mijn studie communicatie en mijn vorige job, brachten me waar ik nu sta. Als coördinator vrijwilligers, zoals op mijn badge staat, heb ik mijn draai gevonden en kan ik me met volle overgave geven.  

Een nieuwe weg dankzij loopbaanbegeleiding

Voor ik hier startte, had ik een bureaujob in een totaal andere sector. Ik zorgde er voor de administratieve ondersteuning. Dat bleek uiteindelijk toch niet volledig mijn ding te zijn. Het leek alsof de wereld zou vergaan (figuurlijk dan) terwijl ik aan mijn bureau zat. Het voelde voor mij persoonlijk niet zo goed. Ik wou meer doen, ik wou mee het verschil maken. Daarom volgde ik loopbaanbegeleiding en besloot ik opnieuw te studeren. Ik zit nu in mijn tweede jaar toegepaste psychologie. Het liefst wou ik m’n studie combineren met een vaste job en toen botste ik op de vacature voor coördinator vrijwilligers. Die kan ik halftijds combineren met mijn studies. Het is zo mooi om met vrijwilligers te mogen samenwerken. Ze hebben stuk voor stuk het hart op de juiste plaats. 

Onze vrijwilligers doen vooral ondersteunende taken zoals bijvoorbeeld aan het onthaal mensen wegwijs maken, de koffietour bij patiënten of onze interne taxidienst waarbij vrijwilligers patiënten per rolstoel of bed naar onderzoeken brengen. Als coördinator ben ik hun aanspreekpunt en zorg ik ervoor dat de vrijwilligerswerking blijft draaien. Ik zoek samen met kandidaat-vrijwilligers wat voor hen de beste plek is, waar zij het meest op hun plaats zijn en waar ze voldoening uithalen. Eens ze opgestart zijn, zie ik erop toe dat ze de nodige opleidingen hebben gehad en zich er goed voelen.

10/10 voor sfeer en gezelligheid

AZ Monica voelt momenteel als de juiste plek voor mij. Ik krijg vertrouwen om mijn job te doen en word goed ondersteund door mijn collega’s. Iedereen is hier vriendelijk, ze houden de deur voor je open, een vriendelijke “goedemorgen”. Ik vind dat fijn. De afgelopen twee jaar heb ik hier een enorme persoonlijke groei gekend. Ik heb al veel geleerd en ik ben er zeker van dat ik in de toekomst nog zal groeien in mijn job. En wie weet waar brengt de toekomst me.

Mijn hart warmt helemaal op

Ik kan eerlijk zeggen dat ik voldoening haal uit mijn job. Zeker wanneer vrijwilligers me komen zeggen hoe fijn ze het hier vinden en sommigen me zelfs bedanken. Het is leuk om te merken dat ik het verschil kan maken in mensen hun leven door hen hier als vrijwilliger een kans te geven. Wanneer ik vrijwilligers en patiënten helemaal zie opfleuren door een simpel contact, dan warmt mijn hart helemaal op.

Back to the basics

De zorg is zo’n mooie sector. Soms kunnen we dat in alle drukte vergeten. Misschien moeten we allemaal eens teruggaan naar het moment dat we voor de zorg kozen. Terugkeren naar die warmte die we toen voelden tegenover patiënten, collega’s en onszelf eraan herinneren “dat is de reden waarom ik voor de zorg koos”.