AZet u is … Wendy

AZet u is … Wendy

Ondertussen ben ik al een jaar werkzaam op de boekhouding bij AZ Monica. Een jaar dat voorbijgevlogen is. Van een tijdelijke winterbaan tot één van de vaste waarden binnen het team. Meer zelfs, mijn enthousiasme was zo aanstekelijk dat zelfs mijn dochter haar kans waagde en nu ook hier werkt. 

Tijdelijk werd snel permanent

Mijn voorliefde voor cijfers gaat al terug tot in de lagere school. Het was gewoon m’n ding. Die trend zette zich door in het middelbaar. Nadien belandde ik in een boekhoudkantoor in het Antwerpse. M’n man was zelfstandige en ik voelde het kriebelen om mee in de zaak te stappen. Ik nam de boekhouding voor m’n rekening, terwijl m’n man zwembaden plaatste. Zo’n job is nogal seizoensgebonden en daardoor zocht ik een tijdelijke job, een winterbaan. Op dat moment stond er hier bij AZ Monica een vacature open voor een tijdelijke kracht op de dienst facturatie. De klik was er onmiddellijk, met het ziekenhuis en de mensen. Dus toen ik hoorde dat mijn diensthoofd nog iemand zocht om de boekhouding te versterken, twijfelde ik geen seconde. Zo veranderden 2 maanden in 6 maanden. Het hek was van de dam, ik was niet meer weg te krijgen en hier zijn we dan… een jaar verder.

De motor draaiende houden

Bij boekhouding denken mensen vaak aan de factuur die na een onderzoek of opname in hun brievenbus belandt. Maar het is meer dan dat. Zo ben ik verantwoordelijk voor de leveranciersfacturen. Zodra facturen binnenkomen, zorg ik dat ze tijdig en correct verwerkt en betaald worden. Dat klinkt eenvoudig, maar er komt heel wat opvolging bij kijken.

De digitale toer op

We zetten ook volop in op digitalisatie. Hoe vlotter alles kan verlopen, hoe beter voor iedereen. Een win-win-win: voor het ziekenhuis, voor de collega’s op de boekhouding en voor de leveranciers. Het is en blijft een uitdaging, maar ik zie de toekomst rooskleurig in. Digitalisatie begint en eindigt lang niet bij de boekhouding. Het is echt een team effort waarbij boekhouding, IT en nog zoveel andere partijen nauw samenwerken. De huidige testcases zijn alvast veelbelovend.

Positive vibes domineren

Geen negativiteit bij ons op kantoor. Integendeel zelfs, er wordt heel wat afgelachen. Het is zalig om in zo’n sfeer te werken. Ik krijg heel veel kansen. Zo was één van mijn taken om de boekhouding meer te structureren en probleempunten aan te pakken. Een hele klus, waar ik tijd noch moeite spaarde. Ondertussen zit de flow goed. Iedereen staat helemaal achter de vernieuwing. De neuzen staan meer dan ooit in dezelfde richting en dat is leuk. En ik voel zoveel appreciatie. Zowel van mijn diensthoofd, Linda, als van collega’s en leveranciers. Want een goede flow in bij de boekhouding, is ook voor hen positief. Niets leuker dan een vrolijke “Super, dank je wel” krijgen nadat je een probleem oploste. Daar doe ik het voor. Dat geeft me echt voldoening!

Een persoonlijke touch maakt een wereld van verschil

In mijn dagelijks werk kom ik niet in direct contact met patiënten of de hectiek van het ziekenhuis. Toch is een nauw contact met de verschillende diensthoofden een enorme troef. Het is tweerichtingsverkeer. Zij weten bij wie ze kunnen aankloppen met hun vragen en ik kan sneller schakelen en goedkeuring krijgen op facturen. De ideale wisselwerking.