ZorgaanbodBehandelingenMove rug- en nekschool

Move rug- en nekschool

Je weet vast hoe rugpijn aanvoelt: rugklachten zijn namelijk een van de meestvoorkomende gezondheidsproblemen. Pijnlijke spieren, spanning, stijfheid, beperking van de beweeglijkheid of een vermoeid gevoel in de rug zijn enkele voorbeelden hoe rugklachten zich kunnen uiten. Deze klachten hebben op hun beurt impact op het dagelijks leven, het uitvoeren van bepaalde activiteiten, hobby’s of het werk. Vaak leiden ze zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Het is niet eenvoudig om de directe oorzaak van rugklachten aan te duiden. Meestal liggen verschillende oorzaken aan de basis van rugklachten en bepaalt hun onderlinge wisselwerking de uiteindelijke klachten.

Rug-, nek-, of bekkenklachten

Heb je last van rug-, nek-, of bekkenklachten, en heb je al alles geprobeerd? Dan biedt Move rug- en nekcentrum een oplossing.

Met Move rug- en nekrevalidatie behandelen we alle aspecten die impact hebben op jouw welzijn. Onze behandelingen zijn gericht op actieve en functionele oefentherapie, preventie en ergonomie, maar ook op het psychosociaal welzijn. We geven tips om te leren omgaan met pijn en we leren jou een evenwicht te vinden tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam. Deze combinatie heeft al bewezen ervoor te zorgen dat je levenskwaliteit duurzaam verbeterd wordt.

Multidisciplinair behandelteam

Ons multidisciplinair team bestaat uit een behandelende arts, revalidatiearts, ergotherapeut, psycholoog en eventueel andere zorgverleners (diëtiste, osteopaat, pijntherapeut…). De teamleden overleggen regelmatig en houden elkaar op de hoogte van jouw vooruitgang en resultaten. Zo ben je zeker dat alle disciplines op elkaar zijn afgestemd, en dat je zo maximaal resultaat haalt uit het behandeltraject.

Traject

Het revalidatietraject Move bestaat uit 36 sessies, aan een frequentie van twee keer per week, af te werken binnen zes maanden.

De behandeling vindt plaats in ons revalidatiecentrum. We bieden je individuele begeleiding en een vast behandelteam in een gemoedelijke sfeer waar jij als patiënt centraal staat. Dankzij deze aanpak kan je alles wat je leert tijdens de sessies, ook stapsgewijs toepassen in het dagelijkse leven.

Meten is het DNA van onze revalidatiesetting. We meten voortdurend je vooruitgang waardoor we de behandeling snel kunnen bijsturen. Bij de start van de behandeling maken we duidelijke afspraken over het doel.

Duurzame behandelresultaten

We besteden tijdens de behandeling veel aandacht aan de vraag ‘wat na mijn behandeling?’, want we streven naar langdurig resultaat. We stellen een plan op en begeleiden je naar een nieuwe levensstijl die ook daadwerkelijk is vol te houden. We hebben en speciale revalidatieapp die voor jou beschikbaar is, waardoor we eventueel vanop afstand kunnen coachen en waarmee je kan terugblikken naar de verschillende oefeningen die je werden aangeleerd.

Fonds voor beroepsziekten (Fedris)

Het revalidatietraject heeft een overeenkomst met Fedris. Vraag je arbeidsgeneesheer of je hiervoor in aanmerking komt, zodat je een financiële tegemoetkoming kan verkrijgen.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door