PatiëntVoorzieningen

Voorzieningen

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende voorzieningen die we aanbieden tijdens je verblijf in AZ Monica.

In onze campus te Deurne vind je een ruime cafetaria. Je kan hier een hapje eten of komen genieten van een koffie en een stukje taart.

De cafetaria is elke dag open:

  • weekdagen: 8.30 – 18.30 uur
  • weekend en feestdagen: 11.00 – 18.00 uur

Aanbod

  • soep
  • salad bar
  • warme maaltijden
  • belegde broodjes
  • snacks
  • ..

Campus Antwerpen : onze nieuwe cafetaria, met uitgebreid terras heeft de deuren geopend op 19 april.

De cafetaria is elke dag open:

  • weekdagen: 11.00 – 19.30 uur
  • weekend en feestdagen: 14.00 – 19.30 uur

Opgelet: warme maaltijden worden enkel geserveerd in de week tussen 11u-14u. Dan zijn er medewerkers in de cafetaria voorzien voor bediening. Buiten deze uren, is de cafetaria toegankelijk en kan er via zelfbediening zowel dranken als eten worden aangekocht.

Bibliotheek

Vrijwilligers van het Rode Kruis zorgen om de twee weken voor een boekbedeling in het ziekenhuis. Deze uitleendienst is helemaal gratis. Wanneer je naar huis gaat en je nog boeken uit de bibliotheek hebt, dan kan je die bezorgen aan de verpleegkundigen.

Internet

Als patiënt kan je binnen AZ Monica gratis gebruikmaken van een draadloze internetverbinding met je eigen laptop, tablet of smartphone.

Radio en TV

Elke patiëntenkamer beschikt over een televisietoestel. Je hebt de keuze uit verschillende zenders, en het is ook mogelijk om naar de radio te luisteren via de TV.

Roken binnen het ziekenhuis is bij wet verboden (K.B. van 15.09.1990 en K.B. van 13.12.2007). Patiënten, bezoekers of medewerkers die zich niet aan deze regel houden, kunnen gerechtelijk aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade.

Buiten roken in de omgeving van het ziekenhuis is enkel toegelaten in de hiervoor voorziene rookpunten. Zowel op de campus in Antwerpen als in Deurne zijn er buiten enkele rookcabines geïnstalleerd waar je kan roken. Gelieve nooit te roken voor de ingang van het ziekenhuis.

Als je naar het ziekenhuis komt en minder mobiel bent, dan kan je een rolstoel lenen in de inkomhal van het ziekenhuis of de ondergrondse parking. Breng de rolstoel na gebruik meteen terug zodat andere bezoekers en patiënten deze kunnen gebruiken.

Verschillende ziekenhuismedewerkers kunnen je verder helpen in het Frans, Engels, Duits of een andere taal. Voel je je, ondanks de inspanningen van onze medewerkers, niet goed begrepen? Vraag dan via de verpleegkundige naar een tolk. Voor je behandeling en herstel is een goede communicatie met de zorgverstrekkers immers noodzakelijk.

Verblijf je voor een langere tijd in het ziekenhuis en wil je een knipbeurt, voetverzorging of pedicure? Dan kan je dit via de verpleegkundige op de afdeling aanvragen. Na het invullen van een aanvraagformulier komt de kapper, podoloog of pedicure langs bij jou op de kamer.

Deze diensten betaal je rechtstreeks, ze komen dus niet op je eindfactuur.

Als patiënt kan je binnen AZ Monica gratis gebruik maken van een draadloze internetverbinding met je eigen laptop, tablet of smartphone. Breng hiervoor je eigen toestel mee: AZ Monica stelt geen computers of tablets ter beschikking en biedt geen technische ondersteuning.