ZorgaanbodBehandelingenLiposculptuur / liposuctie

Liposculptuur / liposuctie

Liposuctie verwijdert vetcellen op de plaats waar deze zich ongewenst ophopen. Het onderhuidse vet wordt weggezogen via een miniem gaatje. Nadien draag je een strak verband op de behandelde zone, zodat de huid kan samentrekken.

Voor patiënten met een goede huidkwaliteit is liposculptuur de meest efficiënte manier om vetophopingen definitief te verwijderen. Enkel bij sterke lichaamsgewichttoename, kan het resultaat teniet worden gedaan.

Voor kleine zones kan de ingreep onder plaatselijke verdoving gebeuren. Dit heeft het voordeel dat je niet in het ziekenhuis moet verblijven en snel je activiteiten kan hervatten. Voor grotere hoeveelheden liposuctie, of indien de liposuctie samen gebeurt met een andere ingreep, is wel een narcose noodzakelijk.

Liposuctie combineert minuscule littekens met grote efficiëntie en veiligheid. Dit verklaart de grote populariteit. Nieuwere technieken zoals cryolipolyse (vet bevriezen) kunnen geenszins de efficiëntie van liposculptuur evenaren.

In AZ Monica wordt ook de techniek van high definition liposculptuur gebruikt die zowel voor mannen als vrouwen de onderliggende spieren en lichaamsstructuren benadrukt. Vraag hierover gerust meer informatie aan jouw plastisch chirurg tijdens de raadpleging.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door