NieuwsAZ Monica wordt AZ Sophie: Award voor beste externe marketing
AZ Monica wordt AZ Sophie: Award voor beste externe marketing

AZ Monica wordt AZ Sophie: Award voor beste externe marketing

Op 28 april 2022 reikte ZORG Magazine tien awards uit voor Zorgwerkgever van het jaar. AZ Monica was erbij en mocht zelfs een award in ontvangst nemen, namelijk die voor beste externe marketing.

ZORG Magazine, ‘het vakblad voor leidinggevenden in de zorg’, organiseert jaarlijks een evenement waarbij ze awards uitreiken aan verschillende zorginstellingen voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dit jaar waren er dertig genomineerden, waaronder AZ Monica. En het was een succes, want onze communicatieverantwoordelijke Sofie Braem nam dit jaar de award voor beste externe marketing mee naar huis!

Bij AZ Monica hechten we veel waarde aan deze award, omdat we trots zijn op het project dat we ervoor hebben verwezenlijkt in het najaar van 2021. De campagne waarbij we de naam van ons ziekenhuis veranderden van AZ Monica naar AZ Sophie… was een succes. Zonder dat iemand het wist, werden de namen van onze medewerkers verspreid over het ziekenhuis. Het project had zeker effect: het zorgde voor meer persoonlijk contact met de patiënten, toonde onze appreciatie voor alle medewerkers van het ziekenhuis, en leverde aandacht van de media op.

Daarmee hebben we ons doel bereikt, want onze ambitie is steeds om een warm, toegankelijk ziekenhuis te zijn, zowel voor onze medewerkers als onze patiënten. De gedragsverandering bleek duurzaam, want ook nu plukken we nog de vruchten van ons project. De award was dan ook de kers op de taart die toonde dat het loont om out of the box te denken.

AZeg… Heb jij jouw naam gevonden?