NieuwsBouw nieuwe ziekenhuisvleugels
Bouw nieuwe ziekenhuisvleugels

Bouw nieuwe ziekenhuisvleugels

In zowel campus Deurne als campus Antwerpen wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel. In 2024 zullen beide gebouwen afgewerkt zijn. Maar hoe staat het nu met deze nieuwe ziekenhuisvleugels?

Campus Deurne

De nieuwe ziekenhuisvleugel van campus Deurne is broodnodig om de stijgende activiteit bij te houden. In de ziekenhuisvleugel zal plaats zijn voor de gehele spoedafdeling, onze medische beeldvorming en consultatieruimtes van onder andere orthopedie en gynaecologie. Bovendien komt er een ruime ondergrondse parking. Dat belooft een mooie vernieuwing te worden.

De bouw van campus Deurne gaat weer met rasse schreden vooruit. Momenteel zitten we in de afwerkingsfase van de ziekenhuisvleugel. De buitenmuren zijn dus volledig af, en de ramen zitten erin. Op dit moment wordt er dus voornamelijk langs de binnenkant gewerkt aan de parking, het gelijkvloers en de eerste verdieping, zodat de diensten aan de Stevenslei eerst kunnen verhuizen. In april 2024 zal het gebouw dan volledig in gebruik worden genomen.

Campus Antwerpen

In campus Antwerpen staat de nieuwe ziekenhuisvleugel voornamelijk in teken van de dienst orthopedie. Er komen tal van nieuwe operatiezalen voor de orthopedisch chirurgen. Hiermee organiseert AZ Monica zich als een Focused Clinic, waarmee we ambiëren met de dienst orthopedie tot de top van Europa te behoren. Ook voor een consultatie of andere behandeling op allerhande medische diensten kan je binnenkort nog terecht op onze campus Antwerpen.

In mei vond de eerstesteenlegging van de nieuwe ziekenhuisvleugel in Antwerpen plaats en we zijn nu volop bezig aan de ruwbouw. De bouw heeft een beetje vertraging opgelopen, maar geen zorgen: vanaf het gebouw wind- en waterdicht is, gaan we van start met de afwerking. Zo hopen we tegen eind 2023 het nieuwe gebouw te kunnen gebruiken.

Je kan steeds alle vorderingen volgen via onze website AZ Monica bouwt.