NieuwsOpstart cardiale revalidatie
Opstart cardiale revalidatie

Opstart cardiale revalidatie

De dienst cardiologie onder leiding van dokter De Bliek startte het programma cardiale revalidatie op, gericht op patiënten in herstel na een hartinfarct, stentplaatsing, hartchirurgie of hartfalen. Door de ondersteuning van een multidisciplinair team, helpt het programma patiënten op fysiek, mentaal, professioneel en sociaal vlak.

Wat houdt cardiale revalidatie in?

Patiënten volgen een ambulant programma gedurende een periode van 3 maanden aan een frequentie van 3 x per week in onze campus in Deurne. Dit zijn groepstrainingen om je fysieke conditie te verbeteren, maar daarnaast is er ook een individuele opvolging van de diëtist of psycholoog mogelijk.

Waarom cardiale revalidatie?

Het is erg belangrijk als patiënt om actief te zijn én blijven na een cardiologische ingreep. Het volhouden van voldoende lichaamsbeweging kan nieuwe hartproblemen helpen voorkomen. Het zal helpen om inspanningen gemakkelijker uit te voeren met minder klachten. Ook als je kampt met gevoelens van onzekerheid, neerslachtigheid of angst na je ervaring van een hartaandoening, kan het multidisciplinair programma je ook mentaal ondersteuning bieden om hier mee om te gaan.

Multidisciplinair team

Cardioloog-revalidatiearts opvolging van je fysieke toestand & behandeling
Kinesitherapeut begeleiding fysieke training in de oefenzaal
Psycholoog mentale en emotionele ondersteuning
Diëtist advies gezonde voeding of begeleiding dieet
Sociaal assistent oplossingen aangaande arbeidsongeschiktheid, werkhervatting of hulp in de thuissituatie

Documenten

Infobrochure cardiale revalidatie