NieuwsRegistratie nummerplaat personen met handicap
Registratie nummerplaat personen met handicap

Registratie nummerplaat personen met handicap

Graag lichten we onze patiënten en bezoekers in over de maatregel die van kracht gaat op 1/8. Wie een parkeerkaart voor personen met een handicap heeft en gratis wil blijven parkeren op de niet-voorbehouden plaatsen moet zich vooraf eenmalig registeren bij de stad Antwerpen. Parkeren op de voorbehouden plaatsen voor personen met een handicap blijft gratis zonder registratie.

Let op! In beide gevallen moet de parkeerkaart voor personen met een handicap goed in het zicht en duidelijk leesbaar op het dashboard liggen; dus ook na de registratie.

Hoe registreren?

Registratie kan via deze link.

Per parkeerkaart kunnen max. 2 nummerplaten worden geregistreerd. De nummerplaten kunnen achteraf gewijzigd worden. Hou rekening met 5 werkdagen verwerkingstijd.

Waarom registreren?

  • Wie zich registreert kan op alle parkeerplaatsen gratis blijven parkeren, ook in het stadscentrum waar vanaf 1 augustus een parkeerzone voor vergunninghouders wordt ingevoerd.
  • Parkeren op de voorbehouden voor personen met een handicap blijft gratis, maar er is niet altijd een voorbehouden plaats vrij. Wie zich registreert kan ook gratis parkeren op de niet-voorbehouden plaatsen (m.u.v. Nationalestraat tijdens de openingsuren van de winkels).
  • Bewoners met een parkeervergunning kunnen binnen hun bewonerszone nog steeds gratis parkeren. Registratie is wel nodig om buiten hun parkeerzone gratis te parkeren op de niet-voorbehouden plaatsen.