Vaatheelkunde

De dienst Vaatheelkunde of vasculaire chirurgie is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van aandoeningen die te maken hebben met bloedvaten, oftewel de problemen van aders (venen) en slagaders (arterieën).

Alle chirurgen van onze dienst onderzoeken zelf hun patiënten, waardoor we optimaal persoonlijk contact nastreven. Zij voeren zelf de duplexonderzoeken (echo-doppler) uit na de patiënt ondervraagd en onderzocht te hebben. Wanneer dan een chirurgische interventie nodig blijkt te zijn, is het diezelfde chirurg die de ingreep of behandeling zal uitvoeren. Wij streven ernaar om met de patiënt een persoonlijke band op te bouwen en hem/haar op te volgen van begin tot einde.

Wanneer nodig kunnen bijkomende onderzoeken aangevraagd worden (CT-scan, MRI) bij de dienst radiologie, waarmee de dienst vaatheelkunde nauw samenwerkt.

De behandeling die door elk van de chirurgen aangeboden wordt, omhelst een brede waaier van technieken gaande van medicamenteus, over sclerotherapie / laser / radiofrekwentie tot chirurgische verwijdering voor spataders, tromboflebitis en diepe veneuze trombosen.  

Voor de slagaders worden, naargelang de aandoening en de indicaties, endovasculaire technieken aangewend zoals trombolyse, ballondilataties en stenten. Ook voeren we klassieke chirugische ingrepen uit zoals slagaders uitkuisen (endarteriëctomie, trombectomie), vervangen of overbruggen (bypass). Elk van deze technieken wordt in overweging genomen naargelang het specifieke probleem  van de specifieke patiënt. In samenspraak met hem/haar wordt dan gekozen voor de beste oplossing. 

De artsen van onze dienst zijn in permanente navorming om op de hoogte te blijven van de snelle veranderingen in ons vak en om de meest performante technieken te kunnen blijven aanbieden.

Artsen

Afspraak maken

Opname