Dagziekenhuis C3

Het dagziekenhuis C3 is specifiek gericht op de behandeling van oncologische en hematologische patiënten. Daarnaast worden er in het dagziekenhuis ook bloedtransfusies toegediend en wordt de follow-up gedaan van patiënten via bloedcontroles. Tot slot worden er ook diverse onderzoeken gedaan bij patiënten voor en na een opname op een hospitalisatieafdeling en voor en na een radiotherapiebehandeling (‘bestraling’).
Door de evolutie in de behandeling en ondersteunende therapieën is het steeds vaker mogelijk om patiënten met kanker te behandelen zonder dat ze gehospitaliseerd moeten worden. Veruit de meest voorkomende activiteit van het dagziekenhuis bestaat dan ook uit het toedienen van cytostatica (in de vorm van geneesmiddelen). Cytostatica werken namelijk remmend op de deling van (tumor)cellen.

Samen met de hospitalisatieafdeling oncologie en de Borstkliniek vormt het dagziekenhuis het Oncologisch Centrum van AZ Monica.

In het dagziekenhuis C3 zijn geen begeleiders van patiënten toegelaten omwille van plaatsgebrek.

Opname

Word je opgenomen in het ziekenhuis, bereid je dan goed voor zodat je verblijf vlot en aangenaam kan verlopen. Voor zowel een dagopname als een meerdaagse opname in het ziekenhuis doen we ons best om je op voorhand zo goed mogelijk te informeren.

Lees meer

Contact

Campus Deurne

Bereikbaar via Route 202 (kamers 350-358)

Mia Geenens

Hoofdverpleegkundige

Mia Geenens