Consultatie

Van maandag tot vrijdag kan je terecht op de consultatie bij één van onze kinderartsen. Zij zijn beschikbaar na afspraak op de campus in Deurne en Antwerpen.

Je kan op consultatie komen voor onderzoek en behandeling van je kind. Daar worden vooral problemen behandeld zoals koorts, hoesten, huiduitslag, maag- en darmproblemen, allergie, eczeem of bedplassen.

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”, zetten wij ons ook in voor preventieve zorg. Zo volgen wij de groei en ontwikkeling van je zoon of dochter op. Daarnaast is het ook mogelijk om je kindje bij ons te laten vaccineren.

Multidisciplinair team

De kinderartsen werken nauw samen met andere disciplines zoals kinesisten, diëtisten en kinderpsychologen. Bij de kinesist kan je terecht voor ademhalings-, ontwikkelings- en bekkenbodemkinesitherapie, allemaal gericht op kinderen. De diëtist geeft graag advies omtrent allergieën en intoleranties, maar kan ook adviezen geven omtrent voeding bij constipatie of gezonde voeding algemeen.

Kinderpsycholoog

Bij de psycholoog kunnen kinderen en jongeren met sociaal-emotionele moeilijkheden terecht voor kortdurende therapie. Ook ouders die moeilijkheden ervaren met hun kind of op zoek zijn naar een andere opvoedingsaanpak zijn van harte welkom. Vaak voorkomende problematieken zijn: psychosomatische problemen (bijvoorbeeld buikpijn of hoofdpijn), spanningen en stress, angsten en fobieën (bijvoorbeeld prikangst), sociale en relationele problemen, emotionele problemen, gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen, opvoedingsproblemen, rouw en verlieservaringen, echtscheiding, trauma …

Onze kinderpsychologe, Nele De Bruycker, heeft elke week consultatiemomenten op maandag (15.30 – 19.30 uur) en donderdag (13.30 – 18.00 uur). Een afspraak kan gemaakt worden via het onthaal, de psycholoog of een kinderarts.

Praktische informatie

Als je in het ziekenhuis aankomt, meld je dan aan met de kids-ID of ISI+ kaart bij een inschrijvingskiosk aan het onthaal. Je kind wordt dan ingeschreven in het elektronisch dossier van het ziekenhuis. Begeef je daarna naar de wachtzaal, de kinderarts zal je daar komen halen voor de consultatie.

Campus Antwerpen 2de verdiep, route 163
Campus Deurnegelijkvloers, route 119

Bij voorkeur gebeurt de betaling elektronisch via bancontact. Alle artsen zijn geconventioneerd en hanteren dus de tarieven zoals geadviseerd door het RIZIV.

Dringende problemen

Van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u kan je in eerste instantie proberen via het onthaal een snelle afspraak vast te leggen. Indien nodig zullen zij jou doorverbinden met de kinderarts.

Buiten de consultatie en in het weekend kan je terecht bij de huisartsenwachtpost of bij onze spoedgevallendienst. De huisartsenwachtpost bevindt zich in Deurne, vlak naast het ziekenhuis. Meer informatie over de huisartsenwachtposten vinden je via deze link.

VOOR MEDISCHE NOODGEVALLEN: BEL 112