ZorgaanbodBehandelingenPlastische chirurgie na vermageringsoperatie

Plastische chirurgie na vermageringsoperatie

Na een vermageringsoperatie zal je opnieuw een gezond gewicht bereiken. Het is evenwel mogelijk dat dit op sommige plaatsen gepaard gaat met huidverslapping, huidoverschot en huidplooien.

Door middel van plastische chirurgie kan de overtollige huid worden weggenomen. Dit heeft zowel psychologische als fysieke voordelen. Door de verslapte zones weer strak te maken, kan je jouw nieuwe lichaam vaak opnieuw aanvaarden en ben je makkelijker gemotiveerd om een gezonde levensstijl en een gezond gewicht aan te houden. Bovendien veroorzaakt loszittende huid geen problemen van huidirritatie meer door transpiratie of door het dragen van kledij.

Er zijn verschillende operaties mogelijk:

  1. armlift
  2. thoraxlift (bij mannen) of borstlift (bij vrouwen)
  3. buikwandcorrectie
  4. dijlift
  5. billift

Vaak worden meerdere ingrepen gecombineerd en spreekt men van een ‘upper body lift‘, ‘lower body lift‘ of ‘total body lift‘. Voor het inplannen van deze ingrepen wordt nauw samengewerkt met de obesitaskliniek. Voor de meeste operaties kan je rekenen op een tussenkomst van het ziekenfonds. Jouw arts kan je hierover meer informatie geven op de raadpleging. Je vindt ook informatie op de pagina over tarieven.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door