Specialismen

We proberen steeds een behandeling te kiezen die zo minimaal invasief mogelijk is zodat je zo snel mogelijk kan herstellen. Daarom werken we meestal met kijkoperaties. Daarbij word je via één kleine incisie (of zelfs zonder incisie) onderzocht.

Algemene heelkunde is overkoepelend voor een groot aantal ingrepen. Naast de specialismen die je hieronder kan vinden, kan je ook bij ons terecht voor het wegnemen van oppervlakkige of diepe tumoren, behandelingen van infecties aan de weke delen, of zo nodig ook amputaties.

Bij ons kan je terecht voor het herstellen van buikwanddefecten zoals liesbreuken, navelbreuken, epigastrische breuken, littekenbreuken, parastomale breuken, en ook complexere buikwanddefecten.

De meestvoorkomende aandoening zijn galblaasstenen. Dit kan galkoliek of een galblaasontsteking veroorzaken. Het wegnemen van de galblaas wordt bijna dagelijks uitgevoerd. Indien nodig is er steeds overleg met de dienst gastro-enterologie, zodat je behandeling zo vlot mogelijk kan verlopen.

Tumoren of metastasen in de lever worden bij ons gebiopteerd en zo nodig weggenomen.

Op het gebied van colorectale heelkunde kan je terecht voor het verwijderen van tumoren in de dikke darm of het rectum. Onze artsen zijn ook gespecialiseerd in het transanaal verwijderen van rectumpoliepen, endoscopisch met microchirurgie.

Aambeien, aarskloven, fistels, sacrococcygeale cysten worden met de meest geavanceerde technologie behandeld.

In de obesitaskliniek worden patiënten met ernstig overgewicht geholpen door een mulitisciplinair team van artsen.

Maagbreuken en refluxpathologie (het zuur) worden ook door de obesitaskliniek behandeld.

Bekijk de pagina van de obesitaskliniek voor meer informatie.

De dienst pneumologie zorgt voor een multidisciplinaire behandeling van de longen. Je kan bij ons terecht voor longresecties voor longtumoren, de chirurgische behandeling van recidiverende pneumothorax, infectueuze en maligne pleura-uitstortingen…

Goiters en nodules worden bij ons behandeld in samenspraak met onze endocrinologen.

De diensten urologie, heelkunde, gynaecologie en bekkenbodemfysiotherapie werken al jaren goed samen. Dit heeft geleid tot een kwalitatief hoogstaande behandeling van de meeste bekkenbodemproblemen, zowel conservatief als heelkundig.

Melanomen, basaalcelcarcinomen en plaveicelcarcinomen worden routinematig behandeld. Daarbij proberen we steeds een zo goed mogelijk esthetisch resultaat te bekomen. Voor reconstructies werken we dan ook samen met de dienst plastische geneeskunde.