Algemene anesthesie

Bij algemene verdoving zal je volledig in slaap worden gebracht en pijnverdoving krijgen zodat je na de ingreep zo min mogelijk pijn ondervindt. Het doel is dus om ervoor te zorgen dat je pijnvrij bent. Het voordeel van algemene anesthesie is dat je je niet bewust bent van de ingreep, geen pijn voelt, en je lichaam minder stress ervaart. Dit zal nadien je genezingsproces bevorderen.

Werkwijze

Voor je in slaap wordt gebracht, zal je via een katheter een infuus aangesloten krijgen. Daarmee word je in slaap gebracht. Tijdens de operatie worden je hartslag, bloeddruk, zuurstofgehalte en soms temperatuur strikt gecontroleerd. Daarna wordt er een maskertje in de luchtweg of pijpje in de keel geplaatst zodat de narcose veilig kan worden verdergezet. Na je ingreep kan je verder rusten in de ontwaakruimte, waar je ook verder gecontroleerd zal worden.

In sommige gevallen is het aangewezen dat je toch iets langer wordt opgenomen in het ziekenhuis. Dat zal de arts met jou bespreken.

Risico’s

Anesthesie is vandaag erg veilig en gecontroleerd. Toch kan het zijn dat je hiervan bijwerkingen ondervindt, die geen blijvende schade zullen veroorzaken. Denk dan aan misselijkheid, keelpijn, bloedneus of draaierigheid. Andere, ernstigere verwikkelingen komen veel minder voor. Als je gezond bent, verwachten we een vlekkeloos verloop van je ingreep.