Patiënteninformatie

Hieronder vind je nog relevante informatie over het pijncentrum. Er bestaan bijvoorbeeld veel misverstanden over pijn die we graag bespreekbaar maken.

Awell

Je zal thuis een e-mail ontvangen met verschillende vragenlijsten. Deze kan je best thuis invullen voor je op intakegesprek komt. AZ Monica gebruikt daarvoor ‘Awell’.

Nuttige links

Misverstanden over pijn

Spreek over de pijn! Dat kan helpen om de pijn te behandelen. Een effectieve behandeling van je pijn kan de genezing (en dus het verdwijnen of verminderen) van eventuele andere klachten versnellen.

Pijn kan je genezing en revalidatie vertragen. Bovendien is postoperatieve pijn meestal goed behandelbaar. Het is belangrijk om de pijn snel en correct te behandelen. Hoe sneller we je pijn kunnen verhelpen, hoe groter de kans op succes.

Wacht niet tot je de pijn voelt, maar probeer de pijn te voorkomen! Wanneer je maar weinig pijn voelt, kunnen we die met lage dosissen pijnstilling onder controle houden. Je voorkomt ergere pijn door de voorgeschreven pijnstillers op de juiste momenten in te nemen. Als de pijn toch verergert, meld dit dan aan je verpleegkundige. In overleg met de arts zal je pijnbehandeling aangepast worden.

Enkel misbruik leidt tot verslaving. Wanneer pijnmedicatie correct gebruikt wordt, raak je niet verslaafd.

Meld aan artsen en verpleegkundigen dat je last hebt van bepaalde medicatie. Ze kunnen je medicatie aanpassen zodat je minder last hebt van ongewenste effecten.