Nieuwe ziekenhuisvleugel campus Deurne
Momenteel zijn we in volle voorbereiding, om de eerste diensten te verhuizen naar onze nieuwe …
Lees meerIn de fysische en revalidatiegeneeskunde wordt de patiënt met aandoeningen van het beenderstelsel, de spieren, de pezen, de gewrichten, de rug, nek en de zenuwbanen gediagnosticeerd en behandeld.
Je kan op de afdeling terecht voor spier- en zenuwonderzoeken, infiltraties, manipulaties, shockwavetherapie, inspanningstests en krachtmetingen van rug en ledematen.
De artsen werken nauw samen met het revalidatiecentrum. Daar kan je oefenprogramma’s volgen bij rugpijn, na operaties, bij sportletsels en in geval van aandoeningen van de hersenen of het ruggenmerg. Er zijn ook revalidatieprogramma’s voor mensen met overgewicht, hartproblemen, kanker en fibromyalgie (chronische pijn in spieren en bindweefsel).
Je kan op onze afdeling verblijven voor het volgen van een revalidatieprogramma na een orthopedische ingreep (o.a. gewrichtsvervangende ingrepen van heup, knie, schouder, elleboog) of na het doormaken van een breuk in één van de ledematen, het bekken of de wervels. Wij richten ons ook op protheserevalidatie na een amputatie.
Meer info?Onze afdeling legt zich toe op niet-aangeboren hersenletsels (NAH), voornamelijk het cerebrovasculair accident of CVA (herseninfarct, hersenbloeding), maar ook hoofdtrauma’s, de ziekte van Parkinson, hersentumoren, hersenbeschadiging als gevolg van zuurstoftekorten in de hersenen of invloed van toxische stoffen behoren tot deze groep. Een NAH is dus een algemene term voor meerdere aandoeningen die blijvende schade in de hersenen veroorzaken. Een NAH kan leiden tot blijvende beperkingen wat betreft het lichamelijk functioneren, de spraak- en taalfuncties en op het mentaal en gedragsmatig functioneren.
Hiernaast kan je ook terecht op onze afdeling ruggenmergletsels en letsels van het perifere zenuwstelsel.
Meer info?Momenteel zijn we in volle voorbereiding, om de eerste diensten te verhuizen naar onze nieuwe …
Lees meer