ZorgaanbodMedische dienstenRevalidatiecentrum

Revalidatiecentrum

Campus Antwerpen

Het revalidatiecentrum Apra bevindt zich op de campus in Antwerpen en is al meer dan 100 jaar de expert in revalidatiezorg in regio Antwerpen. Het revalidatiecentrum beschikt over 81 bedden voor gehospitaliseerde revalidatie en een uitgebreid ambulant platform.

Campus Deurne

In Campus Deurne kan je voor ambulante therapie terecht op het ambulant platform (polikliniek Stevenslei). Voor de patiënten die verblijven op de verschillende (acute) afdelingen en nood hebben aan therapie wordt een behandeling op maat aangeboden.

Ambulante therapie

Faciliteiten

Hospitalisatie

Multidisciplinair team

Specialismen

Wil je graag een afspraak maken?

Campus Deurne

Campus Antwerpen

Missie

Met toegewijde inter- en multidisciplinaire behandeling na ziekte of ongeval, streven we ernaar een servicegerichte vorm van zorg te verstrekken waardoor de levenskwaliteit van de patiënt verbetert/herstelt. Het betreft hier intensieve, complexe en vaak langdurige revalidatie.

De aandacht gaat naar empowerment van de patiënt, waarbij de patiënt mee de  verantwoordelijkheid neemt in het stellen van behandeldoelen. Hij wordt aangemoedigd om een actieve rol te spelen in het revalidatieproces met als doel zelfredzaam te zijn.

De gedrevenheid van onze medewerkers  vormt het hart van het revalidatiegebeuren. De combinatie van hun expertise en motivatie garandeert een optimale dienstverlening aan de revalidatie patiënt

Visie

Door de integratie van het revalidatiecentrum in de algemene ziekenhuissetting beogen we:

  • Een grootschalig, kwaliteitsvol en gespecialiseerd revalidatiecentrum SP-locomotorisch/neurologisch uit te bouwen voor zowel gehospitaliseerde als ambulante revalidatie.
  • Een actieve revalidatie aan te bieden in een multi- en interdisciplinair kader.
  • Innoveren en toonaangevend te anticiperen op toekomstige noden in het revalidatiegebeuren. Dit door middel van specifiek uitgewerkte programma’s voor specifieke patiëntengroepen.

 

Nieuws