Opname

Je krijgt op voorhand details omtrent je slaaponderzoek en twee vragenlijsten.

Het slaaponderzoek vindt steeds plaats in campus Antwerpen, Harmoniestraat 68, 2018 Antwerpen.

Kamerkeuze

Het slaaponderzoek mag niet verstoord worden. Daarom lig je als patiënt steeds alleen op een kamer die specifiek voorzien is voor het slaaponderzoek.

Verloop van het slaaponderzoek

Inschrijving: om 13u meld je je aan en schrijf je je in aan het onthaal van campus Antwerpen. Tijdens de opnameperiode mag je het ziekenhuis niet verlaten.

Aankleven: In de loop van de namiddag worden de benodigde elektroden/sensoren aangebracht. Zorg ervoor dat je tegen dan in je kamer bent en omgekleed in je nachtkledij, want omkleden nadien is niet meer mogelijk.

Registratie van de nachtelijke slaap: Het begin- en eindtijdstip van de registratie wordt met jou besproken.

Loskoppelen en terug naar huis: In de loop van de voormiddag worden de elektroden/sensoren verwijderd en spreek je af wanneer je op consultatie komt om de resultaten van je slaaponderzoek te bespreken. Nadien mag je het ziekenhuis verlaten.

Enkele tips

  • Breng gemakkelijke slaapkledij mee dat bestand is tegen kleefband (vb. een oudere T-shirt) en eventueel leesvoer of tablet/laptop. Gratis draadloos internet is mogelijk en er is een TV op de kamer.
  • Breng je gebruikelijke medicatie mee en neem ze in (tenzij dit in functie van het slaaponderzoek anders geadviseerd wordt).
  • Breng je identiteitskaart, de ingevulde vragenlijsten, verwijsbrief en/of medische relevante informatie en formulieren mee voor de verzekering en/of werkgever.
  • Het gebruik van je eigen hoofdkussen of halssteun is toegestaan.
  • Draag geen nagellak.
  • Je haar is best zo kort mogelijk en breng geen haarlak of gel in je haren aan.
  • Breng shampoo en douchegel mee.

Op deze verpleegafdeling(en) kom je terecht bij opname in het ziekenhuis