Patiënt aan het woord

Jouw mening telt

Patiënttevredenheid

Hoe tevreden ben jij over onze zorg? Jouw ervaring in AZ Monica is belangrijk voor ons. Om een beeld te krijgen van de tevredenheid van onze patiënten, peilt AZ Monica naar de ervaringen tijdens een ziekenhuisverblijf. Wat gaat er goed en wat kan nog beter? Deze informatie bekomen we op volgende manieren:

  • Twee keer per jaar nemen we deel aan de Vlaamse Patiënten Peiling, georganiseerd door het Vlaams Patiëntenplatform.
  • Doorheen het jaar organiseren we eigen metingen waarin we vragen naar een beoordeling van onze zorg en service naar de patiënt toe.

De resultaten van deze metingen helpen ons om de zorg af te stemmen op jouw behoeften en wensen als patiënt. We staan dan ook open voor feedback.

Loopt het even mis? We luisteren

Bij AZ Monica doen we steeds onze uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar soms lopen de zaken niet helemaal zoals jij ze misschien verwacht. Ben je niet tevreden over onze dienstverlening en wens je hierover een klacht in te dienen? Dan kan dat op verschillende manieren:

Bespreek het met onze medewerkers

Vragen, problemen, klachten of medische incidenten worden best opgelost waar en wanneer ze ontstaan. Op deze manier kan je zelf jouw verhaal vertellen en kan onze medewerker je vragen onmiddellijk beantwoorden, eventuele misverstanden uitklaren, zich verontschuldigen en zorgen voor een herstel van de relatie. Samen kunnen jullie zoeken naar de beste manier om het probleem op te lossen.

Vraag hulp van onze ombudsdienst

Het bespreken van een klacht is niet altijd zo vanzelfsprekend. Lukt het niet om een probleem meteen op te lossen, dan is onze ombudsman de gewezen persoon om dergelijke gesprekken in goede banen te leiden. Klachten worden steeds objectief en onafhankelijk behandeld, met respect voor jouw privacy. Meer informatie over de klachtenregeling en contactgegevens van onze ombudsdienst vind je hier >

Digitaal formulier

Feedback geven over onze dienstverlening kan ook snel en eenvoudig via een digitaal formulier: