Kwaliteit van zorg

Onze missie en visie

Bij AZ Monica hechten we veel belang aan het uitdragen van onze missie, die niet toevallig het woord kwaliteit meedraagt:

“Samen op een respectvolle, vriendelijke manier toegankelijke kwaliteitsgeneeskunde en -zorg aanbieden.”

Kwaliteitsvolle zorg betekent voor ons:

  • patiëntveiligheid als basisvoorwaarde voor veilige zorg
  • het vergroten van de kennis en vaardigheden van onze zorgverleners
  • betrouwbare zorg door ‘best practice’ inzichten
  • transparante zorg door openheid en communicatie

Onze verdiensten

Kwaliteitslabels zijn het resultaat van het voortdurend streven naar verbetering. Blijven verbeteren is enkel mogelijk dankzij de constante inspanningen van alle artsen en medewerkers. Het resultaat van dat streven vertaalt zich in enkele mooie resultaten:

Internationale accreditering

AZ Monica hecht veel belang aan het uitdragen van veilige en kwalitatieve zorg die dagdagelijks door onze medewerkers wordt geleverd. Het behalen van het JCI-kwaliteitslabel in 2017 bevestigde dat we hierin slagen. Iets waar we oprecht trots op zijn.

Om blinde vlekken in ons kwaliteitssysteem te identificeren en ervoor te zorgen dat we als organisatie continu verbeteren, willen we ons opnieuw regelmatig laten toetsen door een onafhankelijke externe partij.

Als ziekenhuis willen we echter zelf bepalen welke kwaliteitsnormen overeenstemmen met onze prioriteiten. Daarom heeft AZ Monica ervoor gekozen om zich te laten begeleiden door Qualicor Europe. Tijdens dit traject wordt rekening gehouden met de ambities, behoeftes en de verbeterkracht van onze organisatie.

In het najaar van 2022 vindt een eerste overbruggingsaudit in AZ Monica plaats. De komende periode zal hier dan ook door alle medewerkers intensief naar worden toegewerkt, want zo een internationale erkenning betekent heel wat. Een kwaliteitslabel geldt bovendien als een bewijs dat alle aan het ziekenhuis verbonden diensten een zeer goede kwaliteit leveren. Daarom hebben we het over een ziekenhuisbrede erkenning.

Baby Friendly Hospital Initiative

Sinds 2011 draagt de materniteit van AZ Monica het wereldwijde kwaliteitscertificaat van babyvriendelijk ziekenhuis, toegekend voor het stimuleren van borstvoeding binnen de kraamafdeling. Wat betekent dit voor jou en je baby? Je vindt alle informatie hierover terug op de pagina van onze dienst materniteit.