Kwaliteit van zorg

Onze missie en visie

Bij AZ Monica hechten we veel belang aan het uitdragen van onze missie, die niet toevallig het woord kwaliteit meedraagt:

“Samen op een respectvolle, vriendelijke manier toegankelijke kwaliteitsgeneeskunde en -zorg aanbieden.”

Kwaliteitsvolle zorg betekent voor ons:

  • patiëntveiligheid als basisvoorwaarde voor veilige zorg
  • het vergroten van de kennis en vaardigheden van onze zorgverleners
  • betrouwbare zorg door ‘best practice’ inzichten
  • transparante zorg door openheid en communicatie

Onze verdiensten

Kwaliteitslabels zijn het resultaat van het voortdurend streven naar verbetering. Blijven verbeteren is enkel mogelijk dankzij de constante inspanningen van alle artsen en medewerkers. Het resultaat van dat streven vertaalt zich in enkele mooie resultaten:

Internationale accreditering

We hechten veel belang aan het uitdragen van veilige en kwalitatieve zorg die dagdagelijks door onze medewerkers wordt geleverd. We laten ons dan ook regelmatig toetsen door een onafhankelijke partij, om ervoor te zorgen dat we als organisatie continu verbeteren en om blinde vlekken in ons kwaliteitssysteem te helpen identificeren.

Het behalen van het JCI-kwaliteitslabel in 2017 (geldig t.e.m. 2021) toonde al aan dat we deze veilige en kwaliteitsvolle zorg verlenen. In 2023 behaalde AZ Monica, na een grondige doorlichting in december 2022, opnieuw een accreditatielabel, namelijk het internationale Qmentum Global-kwaliteitslabel. Concreet betekent dit kwaliteitslabel dat de patiënt terechtkomt in een ziekenhuis waar kwaliteit en patiëntveiligheid gewaarborgd zijn, de patiënt centraal staat en waar voortdurend wordt gewerkt om zorg te verbeteren. Het label wordt toegekend voor een periode van vijf jaar. Het kwaliteitslabel geldt bovendien als een bewijs dat alle aan het ziekenhuis verbonden diensten een zeer goede kwaliteit leveren. We zijn dus opnieuw terecht trots op deze ziekenhuisbrede erkenning.

Baby Friendly Hospital Initiative

Sinds 2011 draagt de materniteit van AZ Monica het wereldwijde kwaliteitscertificaat van babyvriendelijk ziekenhuis, toegekend voor het stimuleren van borstvoeding binnen de kraamafdeling. Wat betekent dit voor jou en je baby? Je vindt alle informatie hierover terug op de pagina van onze dienst materniteit.