Ik ben zwanger

Je bent zwanger, proficiat! Een zwangerschap is een spannende gebeurtenis die ongetwijfeld heel wat vragen oproept. In onze brochure “Wegwijs op materniteit” nemen we je mee doorheen de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Hierin vind je heel wat info over wat je de komende maanden te wachten staat, maar aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen wanneer je bijkomende vragen hebt.

Eerste afspraak

Vanaf acht weken na je laatste menstruatie kan je bij de gynaecoloog terecht voor een eerste afspraak, waarbij we de zwangerschap echografisch kunnen bevestigen.

Je bent welkom in een van onze campussen, sommige gynaecologen werken daarnaast ook in een (privé)praktijk waar je op andere momenten terecht kan. Een afspraak maken doe je bij het secretariaat gynaecologie:

Zwangerschapsopvolging

Tijdens je zwangerschap word je opgevolgd door de gynaecoloog van jouw keuze en door de vroedvrouw. In samenspraak met de gynaecoloog en vroedvrouw worden de nodige afspraken voor de hele zwangerschap gepland.

Bij de documenten onderaan deze pagina, vind je een handig overzicht van de opvolgingsonderzoeken en enkele nuttige contactgegevens.

Infomomenten

Regelmatig organiseren we infosessies en rondleidingen op de materniteit. Hierin krijg je onmisbare info en tips over je bevalling en eerste weken als nieuwe ouder. Daarnaast houden we ook specifieke infomomenten over het geven van borstvoeding. Hier kan je terecht met al je vragen.

Documenten

Wegwijs doorheen de zwangerschap, geboorte en kraamtijd
Planning zwangerschapscontroles