Kinderoogziekten & strabisme

Meer informatie over deze aandoening is terug te vinden op oogkliniek.be

Je kan bij ons steeds terecht voor de behandeling van je kindje. Wij staan in voor onderzoeken en behandelingen van wegdraaiend oog, infecties of ontstekingen en tranende ogen. Voor zeldzame pathologie (cataract, glaucoom…) werken wij zo nodig samen met andere universitaite diensten in België die meer gespecialiseerde ervaring hebben.

Strabisme of scheelzien is een afwijking van de stand van de ogen waardoor de ogen niet op hetzelfde punt gericht zijn. Voor een aantal mensen kan dit verholpen worden met een prismabril, maar vaak is ook dan een operatie nodig.

Onderzoek

De graad van strabisme wordt opgemeten door een orthoptisch onderzoek, waarbij de samenwerken tussen beide ogen wordt nagekeken.

Behandeling

De behandeling van strabisme en/of een lui oog bij kinderen kan jaren duren. Soms wordt er een bril aangeraden om het beeld zo scherp mogelijk te krijgen. Een andere optie is het afplakken (occlusie) van het goede oog om het zicht vanuit het luie oog te verbeteren. Ten slotte is een operatie mogelijk om de oogspieren te verzwakken of versterken.